Hovedside Om oss Vi tilbyr Referanser Priser Veibeskrivelse Kontakt oss
 
Mastering
Velger du Skrekk & Skru og Henning Bortne til å mastre din musikk, vil du bli svært fornøyd med produktet ditt. Henning har et veldig godt øre og sammen med høykvalitets utstyr vil han få det beste ut av din musikk.
Hva er mastering?
Etter at låtene er ferdig mikset så må man mastre dem. Men hva er det? Jo, det er der man prøver å samle alle låtene slik at du har en rød tråd gjennom hele platen. En rød tråd med tanke på at alle låtene blir like høye i volum og at det er like mye bass og diskant på dem slik at lytterene slipper å justere det for hver låt. Etter mastering vil musikken også kunne spilles av på alle typer anlegg, alt fra klokkeradioer til store stereoanlegg uten at det blir for stor forskjell på lyden/miksen.
Det også mulig å få det til å ”svinge” mer av en låt som kanskje er mikset litt daft i masteringa. Dette er Henning spesielt opptatt av, for det er musikken som skal fram, ikke nødvendigvis lyden!
Når dette er gjort, er det rekkefølgen og pausene mellom låtene som gjenstår. Dette er kanskje den aller viktigste delen for at plata skal selge mest.
Tilslutt legger vi på ISRC-koder. ISRC er en internasjonal standariseringskode som skal identifisere alle innspillinger av lydopptak som er ment utgitt på markedet. Hvem som har laga dem, i hvilket land, osv. ISRC-kodene skaffes av plateselskapet ditt.
Er mastering fortsatt vanskelig å forstå? Les en litt mer folkelig forklaring!
 
 
Kontoradresse:
Norbygata 17, 0187 Oslo
Tlf: 99 27 64 12
Besøksadresse:
Østensjøveien 9, 0661 Oslo
Fax: 411 900 12
Klikk her for veibeskrivelse Info og booking: henning@skrekkogskru.com